in

KO RAZUMIJE, SHVATIĆE! Video u kojem Vladičić objašnjava kako se obračunava poskupljenje struje, postao viralan (VIDEO)

Građanima Republike Srpske i dalje nije jasno kako će im od naredne godine biti obračunata potrošnja struje, nakon što ovaj energent poskupi.

Utome im malo, da ne kažemo nikako, ne pomažu ni nadležni, iz čijih se izjava ne može shvatiti kakve ljudi treba da očekuju račune, s obzirom na količine potrošene električne energije.

Predstavnici elektroenergetskog sektora Srpske najvjerovatnije dobro znaju o čemu pričaju, ali se građanima, na osnovu njihovih istupa u javnosti, čini da ne znaju il’ su pošli, il’ su došli.

Veliku pažnju na društvenim mrežama izazvala je i izjava direktora Regulatorne komisije za energetiku RS Vladislava Vladičića koji je, doduše bezuspješno, pokušao da objasni kako će se potrošnja struje obračunavati.

– Kako se obračunava? Jednostavno se obračunava, tako da se to podijeli sa dva, po 250 jeftine i 250 skuplje do 500, i po 150 manje i 150 više preko 500. Dakle 300 će ući u kategoriju iznad 500 kilovat sati, a do 500, svakako, dva puta 250, daju 500. I tako, svaki odnos potrošnje između manje i veće, ako je odnos 40:60, 30:70, svaki odnos se preračunava po toj formuli – rekao je Vladičić za jednu lokalnu TV.

U akciji SIPA-e uhapšena i šefica UIO Jelena Majstorović

Tužilac traži pritvor za uhapšene u akciji “Fugitive”, za jednim raspisana potjernica