in

Kako je funkcioner riješio slučaj težak dva miliona KM u korist “Ekvatora”

Slučaj “Ekvator”, zbog kojeg je Banjaluka ostala bez dva miliona maraka, ekspresno je riješen zahvaljujući jednom funkcioneru Republike Srpske, tvrdi za ATV izvor blizak gradskoj upravi.

Kako tvrdi, taj funkcioner, čiji identitet ne želi da otkriva, svoje je usluge naplatio 400.000 maraka.

Radi se o osobi koja je itekako imala mogućnost da okonča ovaj slučaj, koji je godinama pokušavala da riješi bivša gradska administracija kako ne bi oštetila građane Banjaluke za dva miliona maraka, tvrdeći da se radi o sumnjivom postupku u kojem je Grad slučajno u pravu.

Dolaskom Draška Stanivukovića i uz pomoć tog funkcionera, slučaj je okončan u korist vlasnika “Ekvatora”.

Izvor ATV-a tvrdi da bez poklona nije ostao ni banjalučki gradonačelnik.

Podsjećamo, budžet grada Banjaluka, tanji je za neplaniranih blizu dva miliona maraka. Sve zbog sudske presude na osnovu koje Grad Banjaluka i stara “Toplana” treba da isplate firmi “Ekvator” koja je u vlasništvu Đorđa Davidovića, za zemljište na Starčevici, na kojem je napravljena rejonska kotlovnica.

Đorđe Davidović, vlasnik firme Ekvator, rekao je ranije za ATV, da je gradskim upravama i gradonačelnicima redom Slobodanu Gavranoviću, Igoru Radojičiću i Drašku Stanivukoviću nudio rješenja, ali oni kažu nisu pristajali na ponuđeno.

“Grad sam dobio u legalnom sudskom procesu”, rekao je Davidović.

Imao je i poruku za gradonačelnika Stanivukovića.

“On koji bi trebao biti legalista, on je ogorčen na sud. To da li je Ekvator dužan radi nekih njihovih manjkavosti. Mi jesmo dužni oko 150.000 maraka i mi ćemo to izmiriti. Zemljište na kome je izgrađena kotlovnica na Starčevici grad je mogao da rješi zamjenom ili otkupi. Dekalarativno nisu htjeli a formalno pravno obećavali da hoće i zavlačili me i to se dešava sedam, osam godina i onda nije bilo izbora nego da to tužim”, kaže Đorđe Davidović, vlasnik firme “Ekvator”.

I ovaj slučaj pokazuje svu nesposobnost gradske uprave i gradonačelnika Stanivukovića, stav je Gradskog odbora SNSD-a.

Kažu da su njihovi gradonačelnici Gavranović i Radojičić, godinama uspješno odolijevali da Davidović izvuče novac od grada, za zemljište koje je kupio kada je saznao da će na njemu biti izgrađena kotlovnica.

Milanović: Dodik nije problem za BiH

Vozač imao probnu dozvolu: Četiri djevojke sletjele u rijeku, tijelo jedne isplivalo, za drugom se traga