in

Jovičić sa Majkićem oštetio MUP RS za 260.000 KM! Na suđenju Majkiću određen pritvor

Alešu Majkiću, optuženom da je zajedno sa bivšim ministrom Radislavom Jovičićem oštetio MUP Srpske za 260.000 maraka, određen je jednomjesečni pritvor zbog toga što se nije pojavio na suđenju.

Ovu mjeru izrekla mu je sudija Osnovnog suda u Banjaluci Ines Čolić, nakon što se Majkić nije pojavio na dva prethodna ročišta.

Ova odluka izazvala je žestoku reakciju Dragana Stupara advokata optuženog Majkića, a koji je nakon toga zaprijetio i podnošenjem krivične, ali i prijave VSTS protiv sudije Čolić.

– Donijele ste odluku o određivanju pritvora, a niste dozvolili da se ja kao advokat obratim. Ovo je nepoštovanje suda – rekao je Stupar.

Sudija Čolić je izjavila da su uredno dostavljeni poziv za sud njemu i njegovom branjeniku, a da za ovo ročište Sudska policija nije pronašla Majkića.

Stupar je istakao da ni on nije primio poziv na vrijeme, jer je tada MUP Srpske pretresao njegove prostorije zbog slučaja „David Dragičević“, nakon toga je sudija ponovila da su svi pozivi uredno dostavljeni.

Optužnica tereti Jovičića da je zajedno sa direktorom banjalučke firme “Optel” Alešom Majkićem, oštetio MUP za 260 hiljada maraka.

Prema optužnici Jovičić je i pored toga što je znao da firma “Optel” iz Banjaluke posluje s gubitkom, s njenim direktorom Majkićem 23. septembra 2013. zaključio ugovor o nabavci opreme za sistem radio-veza.

Na osnovu tog ugovora “Optelu” avansno je isplaćeno 260.445 KM, ali oprema nije isporučena. Na teret mu je stavljeno da je nesavjesnim radom oštetio ustanovu na čijem čelu je bio. U optužnici se navodi da je Majkić nakon što oprema nije isporučena 2. septembra 2014. zaključio sporazum o vansudskom poravnanju sa MUP.

Taj ugovor je zaključen radi povrata uplaćenog avansa od 260.445 KM, plus zatezna kamata u iznosu od 42.149 KM. Majkića terete da je tada izdao četiri bjanko potpisane i ovjerene mjenice iako je znao da nema pokriće.

Putin upitao Zapad: Da li znate i u koliko sati počinje napad

Bijeljina: Inspektor uhapšen zbog sumnje da je uzeo 20.000 KM mita