in

Izvještaj protiv Stanišića, Tatića i Šajića: Postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije

Protiv Miloša Stanišića, Dalibora Šajića i Željka Tatića podnesen je izvještaj Tužilaštvu zbog nepostupanja po zdravstvenim propustima za vrijeme epidemije, saznaje Srpskainfo.

Oni se sumnjiče da su 5. aprila kao članovi i odgovorna lica „Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske“ i „Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srspke“ na prostoru između Palate Republike Srpske i Administrativne službe grada Banjaluka postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno Zaključku o izmjenama i dopunama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom.

Podsjećamo, protest u Banjaluci održan je zato što su ugostitelji, hotelijeri i turistički radnici, kako su naveli, dovedeni u katastrofalnu situaciju, zbog rigoroznih epidemioloških mjera gotovo nikakave podrške vlasti.

Nakon toga je Miloš Stanišić, predsjednik Gradskog odbora DNS u Bijeljini, jedan od suvlasnika Etno sela Stanišić i član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja “HoReCa” saslušan u policiji u svojstvu osumnjičenog.

Danas je na saslušanju i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković takođe zbog sumnje da je počinio krivično djelo „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Završen postupak protiv Handkea, ostaje Austrijanac

Stanišić: Organizator protesta je Vlada Republike Srpske