in

Ivan Begić prijeti izlaskom na ulicu: Blokiraćemo put Banjaluka-Bakinci, pa da vidimo šta će SNSD

Ako SNSD nastavi sa blokadom Banjaluke, mi ćemo blokirati put do Banjaluke iz Bakinaca, poručio je, u svom stilu, Ivan Begić, odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka, aludirajući na lidera SNSD Milorada Dodika, koji živi u ovom laktaškom selu.

Bojim se da je sve ovo otišlo predaleko, nisam za radikalne poteze, ali ako sutra u 10 časova, kada počinje zasijedanje gradske Skupštine, ne odluče da rade po Zakonu, Ustavu i onako kato treba da rade odgovorni ljudi, ne znam hoću li se suzdržati da ne pozovem ljude na ulicu – poručuje Begić.

On je priprijetio da će pristalice PDP, ako izađu na ulicu, kao kontramjeru za blokadu Banjaluke, blokirati put iz Banjaluke ka selu Bakinci.

– Pošto oni iz Bakinaca blokiraju Banjaluku, mogli bi mi da blokiramo dolazak njima iz Bakinaca u Banjaluku – poručio je Begić, aludirajući na predsjednika SNSD Milorada Dodika, koji živi u ovom Laktaškom selu.

Njmlađi banjalučkih odbornik je ovako reagovao, nakon što je juče bezuspješno završen još jedan sastanak predstavnika političkih partija, predsjednika Skupštine garda i gradonačelnika Banjaluke.

Begić ima i poruku za mladog predsjednika Skupštine grada, Mladena Ilića (SNSD).

– Poštovani predsjedniče Skupštine Mladene Iliću, molim vas da kažete da ste se šalili kada ste juče rekli da u ponedjeljak očekujete dobar prijedlog budžeta. Ako mislite da se na budžetu radilo dva dana i ako mislite da se budžet može napraviti za dva dana, onda u ponedjeljak, kada počnemo sa radom, treba da nas obavijestite o podnošenju vaše ostavke – poručio je Begić.

On tvrdi da SNSD već dugo poigrava sa Banjalukom.

– Prvo su odugovlačili sa Skupštinom, pravdajući to lošom epidemiološkom situacijom, pa su rekli da može privremeno finasiranje do juna, pa sada odjednom ne može, pa će usvojiti budžet jer je on neophodan Gradu, pa ne usvoje budžet. Nije niko ovdje lud – kaže Begić.

Borenović: Dodik nikada nije zvanično pokrenuo pitanje nezavisnosti RS-a, ja jesam

Bijeljina: Epidemiološka situacija se pogoršava