in

Hiljade policajaca na Trgu Krajine u Banjaluci

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras je održana generalna proba svečanog defilea koji će sutra biti upriličen povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

U svečanom defileu očekuje se oko 3.000 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, te javnog i civilnog sektora Republike Srpske.

Učestvovaće više od 900 pripadnika MUP-a podijeljenih u ešalone, a prvi put će zajedno sa starijim kolegama učestvovati kadeti Srednje škole unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je ranije da je sutrašnji svečani defile kruna obilježavanja Dana Republike, kojem će posebne vizuelne efekte dati više od 200 dronova.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Denver se oglasio na srpskom zbog Jokića

Hapšenje vozača iz BiH bio signal za policiju, pronašli 600 kilograma kokaina