in

Flasifikovanim dokumentima zaključila ugovore teške 1,8 miliona KM

S.Š. iz Pala prijavljena je tužilaštvu da je kao direktor privrednog društva u Palama u postupku javnih nabavki u više navrata dostavila lažna uvjerenja o izmirenim poreskim obavezama i uticala na odluke šumskih gazdinstava sa kojima je zaključila ugovore “teške” 1.802.816 KM.

Naime, službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv S.Š. zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba u postupku javnih nabavki i falsifikovanje službene isprave.

“S.Š. se sumnjiči da je u toku 2020. i 2021. godine u svojstvu direktora privrednog društva u Palama u postupku javnih nabavki u više navrata dostavljala lažna uvjerenja o izmirenim poreskim obavezama koje su predviđene zakonima BiH i RS. Na taj način kompletirana je dokumentacija i lažno prikazano da su ispunjeni zakonski uslovi. Osumnjičena osoba uticala je na odluke šumskih gazdinstava koja posluju u sastavu JPŠ Šume RS Sokolac i sa istm zaključila 43 ugovora o izvođenju radova ukupne vrijednosti 1.802.816,18 KM”, navode iz PU Istočno Sarajevo.

Krenula u Hrvatsku sa 15 kuhinjskih krpa pa dobila kaznu

Rasipa se Vlada u Brčkom: Član SBiH podnosi ostavku nakon smjene stranačkog kolege