in

Epilog žurke strave i užasa u Banjaluci: Osumnjičeni pušten na slobodu uz mjere zabrane

Osnovni sud u Banjaluci odbio je prijedlog banjalučkog Tužilaštva za određivanjem pritvora S.V. (21) iz Banjaluke, osumnjičenom za krivično djelo obljube nemoćne osobe.

Umjesto pritvora, sud je osumnjičenom izrekao mjeru zabrane prilaska oštećenoj tinejdžerki (17) i to na 200 metara.

Osumnjičeni je ujedno upozoren da ukoliko prekrši ovu zabranu, da će mu biti određen pritvor.

– Obavljenom provjerom kroz CMS sistem utvrdili smo da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka 9. februara podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom S.V. zbog krivičnog djela obljuba nad nemoćnom osobom, te je ovaj sud istog dana donio rješenje kojim je odbio prijedlog Tužilaštva. Istim rješenjem ovaj sud je osumnjičenom S.V. izrekao, odnosno odredio mjeru zabrane sastajanja sa osobama i to oštećenom i svjedokom V.B. u trajanju od tri mjeseca. Zabranjeno mu je približavanje navedenim osobama na udaljenost od 200 metara, sa upozorenjem da se protiv njega može odrediti pritvor, ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera- izjavio je za Srpskainfo Nikola Gatarić, portparol Osnovnog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, izvor Srpskainfo iz banjalučke policije još ranije je otkrio da se kritičan događaj odigrao na jednoj žurci na kojo je bilo dosta alkohola.

Osumnjičeni je iskoristio stanje u kojem se nalazila tinejdžerka i obljubio je maloljetnicu.

U početku je slučaj bio kvalifikovan kao silovanje, ali je utvrđeno da nema elemenata za ovo krivično djelo, pa je kvalifikovan kao obljuba nemoćne osobe.

U Bijeljini 22 novozaražena, u Srpskoj 250, preminulo 20 osoba

Đurđević: Skupština nije kočničar