in

Dragan Bogdanić i Đorđe Gajić izbačeni iz teslićkog SNSD-a

Opštinski odbor SNSD Teslić isključio je na današnjoj sjednici iz ove stranke Dragana Bogdanića i Đorđa Gajića, a na prijedlog Izvršnog komiteta.

OO SNSD, na čelu sa predsjednikom Radislavom Đurićem dao je punu podršku institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog montiranog političkog procesa koji se vodi protiv njih, prenosi RTRS.

“Svi smo mi vrlo dobro upoznati sa procesom koji se vodi protiv predsjednika Milorada Dodika i Miloša Lukića pred Sudom BiH, a koji se terete za krivično djelo neizvršavanja odluka Kristijana Šmita. Mišljenja sam da se radi o jednom montiranom političkom procesu koji je usmjeren na urušavanje institucija Republike Srpske i našeg predsjednika. Mi kao Opštinski odbor SNSD Teslić dajemo jasnu i nedvosmislenu podršku našem predsjedniku u radu i očuvanju institucija Republike Srpske i srpskog naroda”, rekao je večeras predsjednik OO SNSD Teslić Radislav Đurić nakon održane sjednice Opštinskog odbora.

Đurić je naglasio da se u pravnom zakonodavstvu bilo koje zemlje u svijetu ovo ne bi moglo desiti.

“Mi vrlo dobro znamo da je Ukaz o proglašenju Zakona koji je Dodik potpisao prošao proceduru Narodne skupštine Republike Srpske i da ni bošnjački klub u Vijeću naroda Republike Srpske nije potegao vitalni nacionalni interes po tom pitanju. Ovdje imamo proces koji kontrolišu određeni centri moći i nije nikakva tajna da iza svega stoje SAD, Kristijan Šmit i Sud BiH. Na svima nama je težak zadatak, a to je da se pravnim sredstvima branimo protiv nepravde”, rekao je predsjednik Đurić.

Biznismen iz Republike Srpske kupuje Prvu banku u Crnoj Gori

Braća Hofman iz Bijeljine uhapšena u Beogradu