in

Dodik: Zvizdić i Bećirović najbolje rade na rušenju BiH

Foto: Twitter / @MiloradDodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović svojim štetnim djelovanjem najbolje rade na rušenju BiH i da svojom ostrašćenom mržnjom prema Srpskoj samo narod u Federaciji guraju u provaliju.

”Denis Zvizdić može da piše kome hoće, ali to neće promijeniti realnost koju živi u BiH, a to je da se Republika Srpska pita i pitaće se. Neka pročita Ustav i sve će mu biti jasno”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je naveo da, po pismima i propalim inicijativima, Zvizdiću jedino može parirati Denis Bećirović.

“Možda bi bilo zgodno da formiraju neku grupu ‘Denis i Denis’, grupu za raspad BiH. Svojim štetnim djelovanjem najbolje rade na njenom rušenju. Neka nastave, imaju moju podršku. Naprijed, Denis i Denis”, naglasio je Dodik.

On je dodao da Zvizdić i Bećirović moraju da shvate jednu stvar, ako žele rješenja, da se moraju uozbiljiti i prihvatiti činjenice.

“Svojom ostrašćenom mržnjom prema Srpskoj samo narod u Federaciji guraju u provaliju”, naveo je Dodik.

On je ukazao da u Federaciji godinama nije bilo dogovora.

“Uz lažnog Šmita formirali su vlast, sada žele tu krizu i stanje da natovare nama, ali mi to, naravno, nećemo dopustiti”, istakao je Dodik.

Zvizdić je povodom pisma predstavnika iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH američkom Senatu i Kongresu najavio da će “vrlo brzo uslijediti odgovor, odnosno pismo koje će biti upućeno na iste adrese i šire, ali sa tačnim informacijama i hronološki navedenim relevantnim činjenicama”.

Nikada brže iz Republike Srpske do Beograda

Nijemci zaustavili autobus, putnici iz BiH putovali bez validnih dokumenata