in

Dodik: Vulin još jednom potvrdio svoj patriotizam

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Aleksandar Vulin, podnoseći ostavku na funkciju direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije, još jednom potvrdio svoj patriotizam i kvalitete hrabrog i nacionalno orijentisanog političara.

Dodik je istakao u izjavi za Srnu da Vulin ovim činom nije pokleknuo pod pritiscima SAD, već je stavio interese Srbije i srpskog naroda na prvo mjesto, kao što to rade dokazane patriote.

“Aleksandar Vulin je bio i ostao iskreni borac ne samo za Srbiju i za Republiku Srpsku, već i za stvaranje srpskog svijeta koji bi predstavljao jedinstvo Srba kao naroda i zajedničko odlučivanje o svim najvažnijim nacionalnim pitanjima što je od velikog značaja posebno u ovim izazovnim vremenima”, naglasio je Dodik.

On je dodao da je Vulin uvijek dobrodošao u Republiku Srpsku i izrazio uvjerenje da će nastaviti zajedničku borbu za očuvanje Srbije, Republike Srpske i interesa srpskog naroda u cjelini.

Vulin je danas podnio neopozivu ostavku na poziciji direktor BIA, navodeći da neće da dozvoli da bude povod za ucjene i pritiske jer SAD i ЕU “traže njegovu glavu” kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

Orban: Dugoročni mir u Еvropi nije moguć bez Turske

Radnik iz BiH potkradao poslodavca, šteta 100.000 evra