Opozicija je vjerovatno sada shvatila da politički život u Republici Srpskoj treba da se odvija na nivou Narodne skupštine pa pokušava da privuče neku pažnju, rekao je predsjednik Republike Srpske.

– Ali to što sada radi opozicija nije najvažnija tema – objavio je Dodik na svom Instagram nalogu.

Naveo je da je ključno pitanje u BiH, pitanje imovine i postoji namjera da se dođe do toga da lažni visoki predstavnik nametne zakon i da kaže da imovina pripada BiH s ciljem obesmišljavanja Republike Srpske.

Kaže da je u intervjuu ATV-u naglasio da to što radi opozicija nije najvažnija tema, već da li će pristati na odluke koje donosi lažni visoki predstavnik.

– Moj pristup je da nema razgovora o imovini. To je završeno. U Ustavu BiH piše da je BiH sastavljena od dva entiteta i da sve ono što nije isključivo dato BiH pripada entitetima. Završeno, nema dalje – napisao je Dodik.

Tokom prošle sedmice, predsjednik Srpske je imao susrete u Budimpešti s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Turske Redžepom Erdoganom, predsjednikom Azerbejdžana Ilham Alijev i s mnogim drugim državnicima.

– Na najbolji mogući način pokazali smo da Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja koji razumiju naš položaj i političku borbu za odbranu naše ustavne pozicije – naveo je Dodik.

Dodao je da je boravio i na području Istočnog Novog Sarajeva, gdje je položen kamen temeljac za školu, a podijeljeni su i ključevi stanova za smještaj izbjeglih porodica.

Održan je sastanak lidera stranaka koje čine vlast na zajedničkom nivou.Izvor:
Share.