in

Dodik: Svi građani Srpske da dobiju državljanstvo Srbije

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi svi građani Republike Srpske trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a vjeruje i da će poslije današnjih izbora u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa Srpskom.

“To će biti dio mojih napora, odnosno da u saradnji sa vlastima Srbije obezbijedimo državljanstvo za sve građane Republike Srpske. To sam tražio i svih ovih godina otkako sam na vlasti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što je glasao za predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.

On je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

Dodik je čestitao svim građanima Srbije ovaj izborni dan. “Glasao sam kao državljanin Srbije sa uvjerenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata”, rekao je Dodik.

On je istakao da je osnovni interes Republike Srpske ekonomski, politički, demokratski i socijalno jaka Srbija.

“Vjerujem da će biti nastavljena odlična saradnja sa Republikom Srpskom, a važno je da izbori proteknu mirno i dostojanstveno”, rekao je Dodik.

Vanjski toaleti, peći na ćumur i kiša u učionicama: Katastrofalno stanje u školama u Semberiji

Ukrajinski ambasador optužio njemačkog predsjednika da je povezan s Rusima