in

Dodik: Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca

Foto: Twitter @MiloradDodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca, jer bi to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka.

ATV
“To podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, kaže Dodik, a ako ja razgovaram sa nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja.

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice naveo da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile su veoma uspješne i da je Republika Srpska pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

“Ključan je bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Srpskoj, pa i u vezi sa imovinom.

Dodik je podsjetio da je po povratku iz Rusije i Azerbejdžana u Beogradu prisustvovao skupu “Srbija nade”, koji je, kako je ocijenio, bio veličanstven.

“Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa”, naveo je Dodik.

FENOMEN JOKIĆ: Kako je srpski košarkaš promijenio način igre u NBA ligi (VIDEO)

Glumio mangupa na ulici, pa ga ubacili u kontejner