in

Dodik: Srpska ostaje stabilna, Šmit ne može ni u jednu republičku instituciju

Foto: twitter / @MiloradDodik

Republika Srpska ostaje stabilna uprkos neovlaštenom i nelegalnom intervencionizmu čiji je cilj ugrožavanje političke situacije u Srpskoj, rekao je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je rekao da ovaj intervencionizam ima predznak kolonijalnog djelovanja Kristijana Šmita, američkog i britanskog ambasadora i još pojedinih lica.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a istakao je da ova stranka smatra da je situacija u Republici Srpskoj stabilna, da je ekonomsko i političko stanje dobro i da vladajuća koalicija djeluje i funkcioniše u skladu sa koalicionim dogovorom.

On je naveo da je na današnjoj sjednici razgovarano o aktuelnom stanju u Srpskoj i na nivou BiH, o regionalnim pitanjima koja se nameću, te o pripremama za sedmi sabor SNSD-a koji će biti održan 30. septembra u Doboju.

Dodik je poručio da SNSD ostaje posvećen jačanju institucija Republike Srpske.

– Intervencionizam lažnog visokog predstavnika je način na koji pokušavaju da destabilizuju Srpsku – istakao je Dodik.

On je naglasio da SNSD odbacuje bilo kakvu mogućnost prihvanja legitimiteta Šmita jer on nije legitiman.

– Trebalo bi da odustane od manifestacija nemoći. Mi nećemo prihvatiti nijednu njegovu odluku. Bilo šta da odluči ili djeluje za nas nije obavezujuće, on ne može da uđe ni u jednu instituciju Srpske – poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Jedna opština u FBiH obilježiće Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Anketa o tragičnom slučaju: Da li smatrate ljekare odgovornim za smrt desetogodišnjeg dječaka?