in

Dodik poručio Marfiju: Saberite se!

Foto: Twitter / @MiloradDodik

Zaista ne znam s kojim pravom američka Ambasada daje ocjene o integritetu izbornog procesa u BiH. Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Majkla Marfija s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku bezobrazno, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

ATV
– Današnjim saopštenjem šaljete nedvosmislenu poruku: “Mi hoćemo ovdje da se pitamo i odlučujemo. Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, biće kako mi kažemo. Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti” – napisao je Dodik na Iksu.

On ističe da je teško da se otme utisku da Marfi neskriveno želi da u BiH dođe do nestabilnosti.

– Posebno je interesantno da nam o integritetu izbornog procesa priča Majkl Marfi koji je delegiran od strane administracije nakon čijeg izbora smo svjedočili najvećoj krizi u SAD, upadu u Kapitol i odsustvu primopredaje vlasti. Nažalost, svjedočili smo i ljudskim žrtvama – naveo je Dodik.

Dodik je naveo da sada kada je Amerika nadomak nove izborne krize, ekipa Majkla Marfija pokušava da drži pridike o integritetu izbornog procesa.

– Saberite se – poručio je Dodik.

Dodik je istakao da SNSD ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara.

– Pozivamo sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu nakon nelegitimnog miješanja američke Ambasade – naveo je Dodik.

Penzije u Srpskoj veće za 9,2 odsto

Optužen komandir Granične policije na banjalučkom aerodromu