in

Dodik o ambasadorima koji nisu došli: Šta su očekivali, da zvaničnici Srpske dođu na Baščaršiju?

Danas je u Istočnom Sarajevu održan sastanak zvaničnika Republike Srpske, a Milorad Dodik se zahvalio ambasadorima koji su se odazvali pozivu, a za one koji nisu porčuio je da to mnogo govori o njima.

“Imali smo priliku da značajnim zemljama Evropske unije saopštimo naše stavove. Obavješteni smo o načinu kako su neki izbjegli ovaj sastanak, to govori o njima. Onima koji su rekli da lokacija nije adekvatna govori sve. Vjerovatno smo trebali to da uradimo na Baščaršiji i da i tamo dođe rukovodstvo Republike Srpske. Imaćemo sve to u vidu”, rekao je Dodik i dodao:

“Zahvalan sam onima koji su tu bili, saopštili smo im da će Republika Srpska nastaviti sa svojim aktivnostima vezano za ustavno ponašanje. Slažemo se sa nepriznatim PIK-om koji je rekao da im je cilj da očuvaju ustavni prodak, i nama je. Nismo protiv teritorijalnog integriteta, mi smo za ustavnu poziciju Republike Srpske i da joj se vrate ustavne nadležnosti”.

Upitan o broju prisutnih ambasadora, Dodik je odgovorio da ih je bilo dovoljno i da su bili oni koji baš oni koji nama trebaju.

Pojedinci su ovdje više spremni da zaštite nekog ambasadora, nego izabranog člana Predsjedništva, poručio je Dodik.

U požaru u Bijeljini nastradala jedna osoba

Šarović poručio Vučiću: RS jeste u opasnosti, ali zašto ne kažete ko je kriv za to