in

Dodik: Imovina Srpske je imovina Srpske i tu ne pomažu ni bonska ovlaštenja

Foto: SNSD.org

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja.

“Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku visokog predstavnika, kojeg Republika Srpska ne priznaje, Kristijana Šmita da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena”.

On je ocijenio da je potez Kristijana Šmita, visokog predstavnika kojeg Republika Srpska ne priznaje, kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali.

“Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor!”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Šmit poništio Zakon o nepokretnoj imovini Srpske

Džaferović: Šmitova odluka važna za očuvanje mira u BiH