in

Dodik: Crnogorski poslanici koji su glasali za Rezoluciji o Srebrenici nisu dobrodošli u Srpsku

Foto: Depositphotos

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku jer ta njihova odluka, kako je naveo, predstavlja direktan udar na Srpsku i srpski narod.

„Ovim činom donošenja pomenute Rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište“, ocenio je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donesen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je reč o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca.
„Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vreme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spreče usvajanje ove sramne antisrpske Rezolucije“, rekao je Dodik, preneo je RTRS.

Podsetimo, Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Stanivuković nije ugostio djecu sa Kosmeta, ali je ugostio Karićevu koja Srbe naziva agresorima

Putin: Rusija ne diktira svoju volju – ali će uraditi sve zarad bezbednosti nacije