in

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić upriličio je danas u hotelu “Meriot” u Banjaluci prijem i ručak za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

“Republika Srpska mora uvijek da bude uz Kosovo i Metohiju. Oni su danas u teškom položaju, a vjerujem da zajedničkim snagama Srbije, nas i njih možemo da doprinesemo opstanku Srba na ovim prostorima”, rekao je Đajić novinarima.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da su danas domaćini djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” na njihovom odlasku u Kosovsku Mitrovicu.

“Izuzetno mi je drago što su naši gosti i što su dio velikog projekta spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske i već četvrtu godinu dolaze u Srpsku”, rekao je Arlov, podsjetivši da se u Kosovskoj Mitrovici za ovu djecu i mlade gradi dnevni centar “Podrži me – 9. januar” koji bi trebao biti završen ove godine.

On je rekao da je danas na prijemu 24 djece i mladih ljudi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja, naglasivši da su oni štićenici Republike Srpske.

“Posebno hvala doktoru Đajiću, direktoru najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj što je izrazio želju i volju da Banjaluka u ovoj situaciju dočeka u devetom projektu djecu sa Kosova i Metohije, u ovom slučaju djecu i mlade sa poteškoćama u pratnji svojih roditelja iz Kopsovske Mitrovice”, rekao je Arlov.

On je zahvalio svim humanim ljudima koji su na bilo koji način pomogli ovaj veliki projekat, u okviru kojeg je ove godine u Srpsku došlo 400 djece u pratnji svojih prosvjetnih radnika, među kojima su i ova djeca, mladi i njihovi roditelji iz Udruženja roditelja “Podrži me”.

On je najavio naredne godine 10. najveći i najmasovni projekat, dodavši da je projektom spajanja djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske 5.000 djece i prosvjetnih radnika boravilo u Srpskoj.

Predsjednik Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić zahvalila je Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije što su četvrtu godinu u posjeti Republici Srpskoj.

“Izuzetno mi je drago zato što su i deca ometena u razvoju ušla u projekat Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, rekla je Rakićeva.

Ona je rekla da je upriličen topao i srdačan doček koji mnogo znači roditeljima i djeci.

“Zahvaljujem direktoru UKC koji nas je divno primio. Ne mogu rečima opisati ono što mi osećamo i što nosimo odavde”, navela je Rakićeva.

Jako nevrijeme zahvatilo područje Doboja

Tornado pogodio Češku: Više od 150 povređenih, sela sravnjena sa zemljom