in

Đajić: Ovo je drugi pokušaj ubistva pacijenata UKC-a od strane Draška Stanivukovića

Nakon upada Draška Stanivukovića na UKC nedjeljom u podne, obratio se i direktor Vlado Đajić kojeg gradonačelnik Stanivuković tu danas nije očekivao.

ATV
Đajić se prisutnim novinarima obratio neplanski, jer nije očekivao upad Stanivukovića nedjeljom na UKC.

Direktor UKC-a je išao u posjetu dvojici mladih pacijenata koji su pali sa motora.

Stanivukovićev upad, okarakterisao je kao drugi pokušaj ubistva pacijenata UKC-a, sve zbog Stanivukovićeve firme koja nije dobila posao na UKC-u.

Đajić je rekao da je Stanivuković današnjim dolaskom prešao sve granice, te da je po drugi put htio napraviti haos na UKC-u.

“Prvi put to je htio učiniti sa ‘aferom’ kiseonik koju je izmislio da dovede do tragičnih slučajeva i mrtvih pacijenata, jer znamo da je u jednom danu 280 pacijenata bilo na kiseoniku kada je slagao da je kiseonik pun željeza. Time je htio da se pacijenti samoinicijativno ili na zahtjev rodbine, skinu, odnosno da se zaustavi spremnik sa kiseonikom, što može dovesti do tragičnih ishoda. Danas je drugi pokušaj”, dodao je Đajić.

“Stanivuković želi proklete pare, da nešto zaradi, džaba mu, ima para, nesretnik je, jadan je. On je monstrum bolesnik, želi da uđe u srce Kliničkog centra, da otruje pacijente jer veš koji se na UKC-u pere i ide u sale je sterilan. On želi da ovdje dovede svoju firmu, da dovede do zaraze naše djece, naših pacijenata”, jasan je Đajić.

Draško Stanivuković je izjavio da direktor UKC-a Vlado Đajić radi nelegalno, te da firma koja vrši usluge pranja veša ima dogovr sa Đajićem, te da se to ne radi u skladu sa zakonom.

Đajić je pojasnio zašto je Stanivuković iznio neistine kada je u pitanju pranje veša te je rekao da Stanivuković želi da dođe do novca preko firme čiji je Stanivuković suvlasnik.

“Firma koja se žali na vešeraj UKC-a, odnosno, preduzeće koje nije izabrano, jeste u vlasništvu Jelenka Lolića, njegove djece i ostalih. Jelenko Lolić i otac Draška Stanivukovića imaju 50 firmi, obrću stotine miliona kao i njihova djeca. Ovdje su formalno stavljena djeca Lolića, pravi suvlasnik je Draško Stanivuković”, rekao je Đajić.

Nakon što Lolićeva firma nije izabrana za ovaj posao na UKC-u uložila je žalbu.

“Stanivukovićeva firma se žalila, on hoće da se domogne pranja i da se ušunja u Klinički centar. U pitanju je firma Perfect clean, vlasnik iz registra je Lolić formalno, a pravi vlasnik je Draško Stanivuković”, naglasio je Đajić.

Kako je dodao, Stanivuković je ovoj firmi namjestio razne tendere kada je u pitanju Grad Banjaluka te je izmislio neke firme sedam dana prije prijave na tendere, da kao one konkurišu za ovaj posao, a ustvari tu je nastao pravi kriminal.

“Kriminal je most u Česmi koji je Stanivuković platio 640.000 KM. Kriminal su koncerti koje je platio ogromnim ciframa, kao što je koncert Bijelog dugmeta, te kićenje grada za šta je već dobio kaznu, zatim pješački prelaz kod zgrade Gradske uprave koji je platio 240.000 KM, a košta 50.000 KM”, rekao je Đajić.

“Draško Stanivuković jednako je laž, kriminal, bolest, psihopata i jedan luđak”, dodao je direktor UKC-a.

Đajić je rekao da je Stanivuković današjim dolaskom uznemirio i pacijente i osoblje, i da je cijela predstava koju je Stanivuković napravio bila da se on dokopa posla u UKC-u i da zataška sav kriminal u gradu koji on radi te dodaje da ništa nije počelo s Vladom Đajićem i da je ugovor koji spominje Stanivuković zaključen još 2009. godine, odnosno da je ugovor naslijeđen.

“Javne nabavke UKC-a rade se po zakonu. Od običnog papira do medicinskih instrumenata, sve je uredno. Mi imamo stručno i odgovorno osoblje”, zaključio je Đajić.

Direktor UKC-a je na kraju pozvao sve okupljenje na sutrašnji protestni skup, koji se održava od 16 časova, a planirano je da se u tomn terminu građani okupe na Trgu Krajine, nakon čega će krenuti ka Gradskoj upravi.

Tražimo pravdu za našu Banjaluku, za naše sugrađane koji zaslužuju puno boljeg gradonačelnika od aktuelnog kojem opet savjetujem da obavi prijeko potrebne i neophodne psihološke preglede, poručio je Đajić.

Orban nakon sastanka sa Dodikom: To ja zovem povezivanje

Ivana Vuleta je šampionka sveta!