in

Detalji policijske akcije u Bijeljini: Uhapšena dva špeditera

Foto: SIPA BiH

Na području Bijeljine pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče dva špeditera, a koji se sumnjiče za malverzacije koje se odnose na takse koje se uplaćuju veterinarskoj službi, rekli su izvori “Nezavisnih novina”.

“Takve taske kreću se po nekoliko stotina maraka”, dodao je naš izvor.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini danas je Osnovnom sudu u Bijeljini predložilo određivanje pritvora protiv ove dvije osobe – S.L. i Č.G.

“Osumnjičeni su da su od januara 2022. godine pa do 9. novembra 2023. godine, u namjeri da sebi pribave korist, iskoristili svoj službeni položaj, te počinili zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja”, naveli su iz bijeljinskog tužilaštva.

Protiv S.L. i Č.G. je predložen pritvor zbog bojazni da mogu ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći zatvor od tri godine ili teža kazna.

Oni su uhapšeni u akciji “Taxa”, na području Bijeljine i Graničnog prelaza Rača, a tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

Pao sa balkona i poginuo

Al-Hilal suspendovao Nejmara