in

Detalji hapšenja u Gradišci: Pronađeno 62 kg droge, krali struju za laboratoriju (VIDEO)

U akciji kodnog naziva “Armagedon” u kojoj je pronađeno oko 62 kg skanka uhapšeni su S.T. i M.M. iz Gradiške.

Naime, službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče su sproveli su operativnu akciju koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, u Ulici Mlade Bosne, Gradiška, izvršen je pretres kuće i pomoćnog objekta koji je u sastavu kuće, a koje koristi S.T., te je tom prilikom pronađena ilegalna laboratorija za uzgoj droge skank. U istom su zatečene i izuzete 151 stabljika koja svojim izgledom asocira na drogu skank prosječne visine između 50-90 cm, ukupne mase oko 62 kg”, navode iz PU Gradiška.

Dodaju da su pretresom pronađene i izuzete UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta.

Takođe, utvrđeno je da se navedeno lice neovlašteno priključilo na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju. Iz policije navode da će po završetku kriminalističke obrade uhapšeni, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krađa energije, biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u narednom periodu nastavljaju sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela i prekršaja iz navedene oblasti”, dodaju iz policije.

https://fb.watch/kp_1_7gu1G/?mibextid=Nif5oz

Pežoom proletio kroz pumpu – VIDEO

U Ukrajini ubijen novinar iz BiH