in

Delegacija iz Francuske: Ovdje smo da vas podržimo, svaki narod treba da ima svoju vojsku

Srpski član Predsjedništva BiH sastao se sa delegacijom iz Francuske koju predvode poslanici u Evropskom parlamentu Tijeri Marijani i Erve Živen.

Nakon sastanka sa Dodikom, od evropskih parlamentaraca stigle su poruke podrške za Republiku Srpsku kao i stav da svaki narod treba da ima svoje zakone, teritoriju i vojsku.

“Bilo je važno da lično dođemo ovdje i vidimo kakva je situacija. Mi smo grupa u Evropskom pralamentu koja smatra da svaki narod mora da brani i odbrani svoj identitet i mi smo ovdje došli da vas podržimo u tome. Ima mnogo neistina koje se govore u Strazburu i zato smo došli danas da utvrdimo istinu i da vas podržimo u svemu tom”, rekao je Marijani.

On poručuje da imaju razumjevanja za potrebe srpsko naroda da sačuva svoj identitet. Kaže da je razgovor sa Dodikom bio interesantan i da su ovdje da daju podršku i ispune cilj.

Erve Živen je takođe istakao potrebe srpskog naroda u BiH i poručio da strani uticaji najviše štete miru u BiH.

“Želio bih da prenesem poruku prijateljstva naše parlamentarne grupe. Ovdje smo tri dana, prije smo bili u Sarajevu. Situacija je kompleksna, trebalo je doći na teren i pogledati. Ima problem u islamizmu. Morali smo doći ovdje sve da provjerimo i da proslavimo sa vama 30 godina postojanja. Mi smo za to da svaki narod ima svoju teritoriju. Sve strane potpisnice treba da poštuju Dejtonski sporazum”, rekao je Živen.

On poručuje da je utvrđeno da se ne poštuje sve što je propisano Dejtonskim sporazumom.

“Djelovanje visokog predstavnika nije uvijek demokratsko i u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kao i da međunarodni uticaji ne doprinose miru u BiH. Smatramo da strani uticaji u BiH treba da prestanu da uređuju stanje u BiH i da svaki narod treba da ima svoj zakon, svoju vojsku i svoju teritoriju”, rekao je Živen.

Navijači ispred hotela igrali kolo, javio im se Đoković

Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević objavili pjesmu povodom 30 godina Republike Srpske