in

Dele negirao krivicu i ako je snimao kako zlostavlja žrtvu i objavio na internetu

Dejan Kostić Dela (31) iz Banjaluke negirao je u Osnovnom sudu krivicu za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje prema konobaru P. P, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kostić je pred sudijom za prethodno saslušanje rekao da nije kriv za djela koja mu stavljaju na teret. Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio Osnovni sud. Po optužnici, napad se dogodio 24. aprila 2019. u kafiću u kojem je P. P. bio konobar.

– U namjeri zastrašivanja, Kostić je P. P. pozvao da dođe za njim u toalet. Kada su ušli, počeo ga je udarati po licu, govoreći mu da su ga prethodnog dana drugovi oštećenog, M. M. i Č. S, napali u drugom kafiću – navodi se u optužnici.

Zatim je mobilnim telefonom snimao konobara dok ga je i dalje šamarao i snažno hvatao za vrat, tjerajući ga da sam sebi govori da je p….

– Snimak je učinio dostupan trećim osobama, koji su potom preuzeli mediji na portalima, kao i “Jutjubu”, koji je 29. aprila izbrisao snimak uz obavještenje da sadrži nasilje – navodi se u optužnici.

Snimak je potresao i zgrozio javnost, jer se jasno vidi kako Kostić maltretira i divljački šamara P. P. Zbog tog slučaja Kostić je duže vrijeme bio u bjekstvu.

Tužilaštvo je u julu 2020. obustavilo istragu o napadu na P. P. jer su utvrdili da je policija za to maltretiranje prekršajno kaznila Kostića sa 400 KM. S obzirom na to da ne može dva puta biti kažnjavan za isto djelo, istraga je obustavljena. Na odluku tužilaštva P. P. je uložio pritužbu, koju je tužilac usvojio, te je došlo do podizanja optužnice.

Rusija spremna da blokira imenovanje Šmita za visokog predstavnika u BiH

Japanci napravili špric za izvlačenje sedam doza vakcine “Fajzer”