Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je za RTRS da je uništavanje murala posvećenog generalu u Beogradu i protest organizovan pod nazivom “Mural mora pasti”, izrežirana predstava koordinisana sa politikama koje idu spolja prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Mladić je rekao da ne zna ko je konkretno naslikao mural, dodajući da je on vjerovatno nastao kao reakcija na nepravednu presudu generalu Mladiću.

Istakao je da aktivistima koji se protive muralu očito smeta što je on naslikan u centru “kruga dvojke” koji smatraju svojom teritorijom i odakle, kako je rekao, djeluju protiv interesa Srbije.

– Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine kada je već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, ali im je trebala podrška jevrejskog lobija pa su organizovali demonstracije u Njujorku i Vašingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste i dobili tu podršku – rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je očigledno da strani centri, od kada je Valentin Incko nametnuo sporni zakon u BiH, polako i kontrolisano destabilizuju situaciju, te da je i priča u vezi murala dio izrežiranih incidenata koje su planirali.

– Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, odjednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru – rekao je Mladić.

Mladić smatra da je riječ o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je dijelom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju.Izvor:
Share.