in

Crnadak tvrdi: Dodik i Schmidt su se sastali i postigli čvrst dogovor, detalji sutra u 15:30

Foto: pdp.rs.ba

Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak podijelio je zanimljivu informaciju na društvenim mrežama, koja se odnosi na sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Kako je napisao Crnadak, Schmidt i Dodik su definitivno održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor.

“Čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama. Realizacija dogovora je već započela. Sačekat ćemo još do sutra. Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Schmidt-Dodik sutra u 15:30 sati”, napisao je Crnadak.

Nije jasno na koji se susret misli, niti je Crnadak precizirao ikakve detalje o kakvim bi se tu dogovorima moglo raditi. No, svakako će biti zanimljivo čuti šta Dodik ima reći o ovim navodima.
Podsjetimo, Dodik uporno tvrdi da ne priznaje Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH. Ukoliko se Crnatkove tvrdnje ispostave kao tačne, predsjednik RS-a će veoma teško svoj postupak objasniti javnosti u manjem bh. entitetu.

Francuska ambasada nakon kritika: Razmotrićemo vraćanje spomenika gdje su bili

“Branimo Srpsku“ danas u Bijeljini