in

Crnadak: Sad prilika da Dodik ode s političke scene

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, poručio je da se Srbi trebaju jedino homogenizirati oko toga da predsjednik RS-a Milorad Dodik što prije ode s političke scene. On smatra da se iza “velike priče” krije plan SNSD-a za 22. august.

“Najnoviji napadi na medije u Republici Srpskoj od strane Milorada Dodika potvrđuju da se radi o toksičnoj političkoj ličnosti i da je jedina homogenizacija koja je potrebna Republici Srpskoj ona oko ideje da on što prije podnese ostavku i ode, kako bismo mogli početi živjeti normalno”, poručio je.

Crnadak smatra da Dodik nastavlja sa podjelom naroda u RS-u i huškanjem svojih “pitbulova” na medije koji mu nisu po volji.

Kaže da se iza velike priče krije namjera SNSD da 22. augusta još jednom pogazi NSRS i usvoji tri zakona, iako je zaključak NSRS precizan da nema usvajanja nikakvih zakona dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH, bez stranih sudija i nikakvo formiranje radnih grupa i druge lažne predstave to ne mogu zamijeniti.

“Iako Dodik juče bukvalno moli PDP da se oglasi o njegovoj optužnici, za to nema potrebe, jer to i nije posebno važna vijest. U svakom slučaju, ne želimo nijednom izjavom da mu otežavamo situaciju. Dodik sebi može priuštiti najskuplje advokate i siguran sam da će imati najbolju moguću odbranu. Za PDP je jedina svetinja Republika Srpska: njena teritorija, ustavne nadležnosti, institucije i njen narod. Nijedan pojedinac ne smije da se izjednačava sa Republikom Srpskom, niti da svoju ličnu političku sudbinu veže za nju”, kaže Crnadak.

Ističe da za PDP nikad neće biti popuštanja oko ustavnopravnog položaja Republike Srpske, ali da je potrebna Republika Srpska koja ima prijatelje u svijetu.

“Trebaju nam stotine miliona investicija i nepovratnih sredstava iz evropskih fondova, baš onako kako to Srbija radi i da treba da su u RS-u ljudi slobodni, da rade, da su nasmijani, a ne stalno u strahu i pod pritiskom režima, što imamo sada. Ako Dodik i SNSD imalo misle o Republici Srpskoj i njenoj budućnosti, a ne o sebi, poruka za njih je jasna: Dosta je. Mudrost je znati kad treba stati”, poručio je Crnadak.

Kla­di­oničare ope­lje­ši­li za 11 mi­li­ona ma­ra­ka, ni­ko ni­je oti­šao u za­tvor

Auto prelazi preko pune, djevojka na motoru udara direktno u vozilo