in

Crnadak o Šmitovoj odluci “Dodik je svojom politikom oživio umrtvljeni OHR”

Foto: pdp.rs.ba

Režim i njihovi partneri imali su više od godinu dana da se dogovore oko izmjena Izbornog zakona i nije im palo na pamet, samo su sve mrcvarili svojim lažnim pokušajima dogovora, poručio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Njima nikakva izmjena Izbornog zakona nije odgovarala. U svojoj izgubljenosti, sada za nametanje izmjena zakona krive opoziciju, a zapravo su oni jedini, zbog svog bezobrazluka, neodgovornosti i stranačkih interesa, ti koji su prizvali strani intervencionizam. Mi smo principijelno protiv bilo kakvog nametanja, a oni galame, vrijeđaju, pozivaju na ratove, prebrojavaju se i onda im neko drugi kriv kada se strani faktor miješa u domaća pitanja, kaže Crnadak.

On dodaje da je režim i prizvao strani intervencionizam, ali i oživio OHR koji je za mandata Mladena Ivanića bio umrtvljen i učinjen nebitnim.

– Sjedanjem Dodika u Predsjedništvo BiH, oživljen je i OHR i njihovo nametanje, jer je svojom politikom slona u staklari proizveo povratak korištenja bonskih ovlaštenja – poručio je Crnadak.

On kaže da režim već traži alibi za poraz.

– Oni to čine izjavama da PDP i SDS nametnute izmjene Izbornog zakona koriste u svrhu rušenja pravih izbornih pobjednika. Takve izjave su van svake pameti, jer Dodik i SNSD znaju da je po istraživanjima prednost Jelene Trivić i Mirka Šarovića ogromna i da će narod u Republici Srpskoj donijeti promjene i slobodu u oktobru. Sa izmjenama zakona ili bez, režim odlazi, a njihovo djelovanje će biti jedna crna i tužna epizoda u našoj istoriji – poručio je Crnadak.

Izetbegović toliko loše pravdao svoje prijetnje, možda bolje da nije uopšte

Severna Makedonija poklonila Ukrajini tenkove koje je dobila od Rusije