in

Borenović u Americi podržao Ukrajinu protiv Rusije

Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović prethodnih nekoliko dana boravio je u Majamiju, gdje je brže bolje iskoristio priliku da sa svojim zapadnim kompanjonima podrži Ukrajinu i tako pogazi odluku Narodne skupštine Srpske o vojnoj neutralnosti.

On je učestvovao na tzv. međunarodnoj konferenciji na temu očuvanja stabilnosti i razvoja demokratije u centralnoj i istočnoj Evropi koju je organizovao američki Florida internacionalni univerzitet u saradnji sa Fondacijom Jarl Hjalmarson iz Švedske.

Borenovićev odlazak u Ameriku ne čudi, imajući u vidu da je opozicija u Srpskoj odavno u raljama zapada, te kao takvi, za jedini cilj imaju rušenje institucija Republike Srpske.

Međutim, taj potez nije sve što je od predsjednika PDP-a viđeno u zemlji, kao je zovu, “demokratije”.

Mučkom prikrivanju na čijoj je strani, Borenoviću je došao kraj kada je na kraju konferencije, zajedno sa ostalim učesnicima iste, fotografisao se sa sve zastavom Ukrajine, dok je jedna osoba sa fotografije držala natpis “Podrška Ukrajini”.

Samim tim što se svrstao na jednu stranu aktuelne krize u Ukrajini, Borenović je prekšio odluke Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

Takođe, na fotografijama se može vidjeti kako predsjednik PDP-a razgovara sa Karlom Biltom, bivšim visokim predstavnikom u BiH.

Nije za čuđenje, ako uzmemo u obzir da opozcija pored stranaca, parlament Srpske opstruiše i po nalogu iz Sarajeva.


Auto u Kijevu ipak pregazio ukrajinski tenk, a četa vojnika na Zmijskom ostrvu ipak živi

Zelenski je napustio Kijev pa zatražio prijem u Evropsku Uniju