in

Borenović: Milorade, odakle ti božanski status, do jučer se nisi znao čestito ni prekrstiti

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) reagirao je na posljednje optužbe Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

Borenović kaže kako vidi da je počela hajka, da “Mile dezerter sa onim Košarcem bi i da uređuje emisije i drugih medija, ne samo njima bliskih režimskih, i da određuje ko će gdje i sa kim gostovati”.

“Kakva drskost i bezobrazluk. Šta je, je li vam žao što sam napao vašeg Bakira? Ja ću se uvijek suočiti i s njim i s vama! Dosta je Milorade, dosta je Staša i ostali podanici i gmizavci! Dosta je više! Koga vi nazivate izdajnicima? Vi koji imate monopol na izdaju! Vi koji ste izdali sve što se izdati moglo. Vi koji ste dali i ono što se od vas nije tražilo! Vi, koji gdje god ste ruku spustili, tu se zapatila rđa”, kaže on.

Borenović dalje pita ko su oni da nekome sude.

“Kako i kada ste sebi pripisali božanske moći, vi koji se do juče niste znali čestito ni prekrstiti? Kada ste vi postali mjerilo ljubavi prema Republici Srpskoj, vi koji ste kada se ona stvarala, imali preča posla? Ja sam tada obukao uniformu Vojske Republike Srpske i otišao na ratište, dok je Milorad, poznat kao Mile Ronhil, pobjegao i švercovao cigare”, rekao je Borenović.

On je pitao je li od tolike “ljubavi“ prema RS-u sa Bakirom Izetbegovićem dogovorio smjenu sedamnaest srpskih diplomata, kao što je nekada sa zamjenikom Paddyja Ashdowna, pravio spiskove za smjene pedeset devet srpskih političara, i to u jednom danu.

“Jeste li iz tolike ‘ljubavi’ prema RS-u sa SDA u Prudu dogovarali nestanak RS-a, a dajući im pri tome i Posavinu? Je li zato Košarac pisao Ustav koji takođe ukida Republiku Srpsku? Jeste li zato sa Bakirom dogovarali da Sud BiH radi samo predmete ratnih zločina, da se hapse Srbi, samo da se ne diraju predmeti korupcije”, poručio je Borenović.

On je pitao Dodika sa kim je dogovorio da mu Bratić, Ramić i Begija Smajić izaberu četvrtog delegata u Dom naroda BiH? S kim je dogovarao da pristane na NATO da bi sjeli u fotelje, zajedno sa Turkovićkom i Podžićem.

“Sve Bakir i sve sa Bakirom, to je odgovor. Dogovarate kako da prodate kumovsku zgradu za sto miliona KM, kako da zaradite na respiratorima dok ljude držite pod policijskim časom. Ko nas je kleo da vi budete patriote i zaštitnici, nije dangubio”, rekao je Borenović.

Borenović je poručio da će doći vrijeme da on Dodiku čita šta je sve njegova nova papkarska akvizicija iz Trebinja govorila o njegovoj vezi sa narkobosom Nimanijem.

“Doći će vrijeme kada će se crno na bijelo znati zašto nam škaljarci i kavčani slobodno hodaju Banjalukom. Doći će vrijeme kada će se saznati ko je sa tobom na sećijama sarajevskog pravosuđa prikrivao transakcije za tvoju vilu na Dedinju. Da tebi i tvojima obraz nije kao đon, pokrili biste se po ušima i molili za oprost ovaj narod koji ste raselili i opustošili. Ali vi obraza nemate. Za vas je čast strana kao meso za vegetarijanca”, poručio je Borenović Dodiku.

On je rekao da Dodiku i Košarcu smeta što su on i predsjednik SDS-a Mirko Šarović bili u emisiju s Bakirom Izetbegovićem, a ne smeta im da 15 godina budu u vlasti sa njim.

“Ne smeta ti Milorade da se sa Bakirom viđaš češće nego sa Željkom, i to po restoranima i hotelima, gdje dogovarate sve prljavštine koje radite. Tebi Staša ne smeta da svaki dan sjediš sa Biserom i Sifetom, a ne smetaju ti ni dobro poznate žurke sa sarajevskom rajom. To vam je ok, ali emisija je problem. Mislite da vam je sve dozvoljeno, jer za sramotu ne znate. Nije i nikada više neće. Dosta je. Lažite, klevećite, vrijeđajte, optužujte koliko vam volja. Dok još možete. Jer uskoro ćete u političku prošlost, a neki od vas i u prostorije zatvorenog tipa”, zaključio je Borenović.

Dodik je dan ranije optužio lidere opozicije u Republici Srpskoj jer su gostovali u istoj emisiji s Bakirom Izetbegovićem.

Opet će biti krivi Srbi — može li Federaciji BiH i rakija stati na put ka EU

Nova opcija za Facebook i Instagram