in

Banjalučanin uhapšen zbog napada na policajca na dočeku Ljubiše Petrovića

Banjalučka policija identifikovala je R.J. iz Banjaluke osumnjičenog da je napao policajca prilikom obezbjeđenja javnog skupa, koji je održan u subotu u Banjaluci povodom dočeka gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića koji je stigao pješke u Banjaluku.

Iz policije su naveli da su službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali i u nedjelju u 04.50 časova uhapsili osumnjičenog za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Dodaju da je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, a o svemu je obaviješten dežiurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka.

Protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

“Organizator javnog skupa, od strane policijskih službenika, je ranije upoznat sa brojem manifestacija koje su održavale tokom dana na području Grada Banjaluka i upozoren da se ovim javnim skupom ne smiju ugroziti održavanja drugih manifestacija. Takođe, upozoren je da se ne može kretati u blizini štićenih objekata, a prilikom saopštavanja navedenih činjenica organizatoru, došlo je do napada na policijskog službenika od strane učesnika skupa”, navode iz policije.

Sa druge Petrović je ranije mediima izjavio da su njegove saradnike i njega prilikom šetnje fizički napali pripadnici MUP-a u blizini Banjaluke i pokušali da ih spriječe.

“Mi smo civilizovan narod, to smo im pokazali. Neka je stid i sramota sve one koji su pokušali da nas spriječe da dođemo ovdje”, rekao je Petrović novinarima.

Kao glavne razloge svoje protesne šetnje naveo je izmjenu Izbornog zakona i prelazak na sistem skeniranja glasačkih listića, jednaka ulaganja Ministarstva prosvjete i kulture u infrastrukturu škola iz svih opština u Srpskoj, Zakon o javnim nabavkama i na kraju izmjene Krivičnog zakonika i kriminalizacija klevete.

“Borimo se za sistem skeniranja glasačkih listića. Sraman je i Zakon o javnim nabavkama koji odgovara korumpiranim dogovorima i lopovima. Zakon o kriminalizaciji klevete odgovara nenarodnom režimu koji je zacrtao da ukine slobodu govora i medija i moramo dati snagu da ih u tome zaustavimo. Milioni maraka narodnog novca je završeno u privatnim džepovima, vilama i automobilima. Muka mi je kad gledam posljedice poplava obilnih kiša u Prijedoru, Tesliću i slično. Odgovorni treba da završe u zatvoru”, rekao je Petrović.

Inače, Petrović je krenuo pješke do Banjaluke da bi ukazao na probleme i opstrukcije sa kojima se Bijeljina susreće.

Bijeljinski mali maturanti pokazuju pravi primjer suživota, dok ih iz Federacije nazivaju separatistima

U Republici Srpskoj najavljena gradnja “najsavremenijeg akva parka u Evropi” (FOTO)