in

Banjalučanin osumnjičen da se lažno predstavio pa na prevaru uzeo 60.000 maraka

Banjalučanin Elvir B. (29) uhapšen je zbog sumnje da je prevario vlasnika firme iz Travnika za 60.000 maraka kojem se lažno predstavio kao radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci koji mu može pomoći u vezi duga od 300.000 evra, koji oštećeni ima prema drugom pravnom licu.

Oštećeni mu je na ime te usluge u više navrata dao 60.000KM ali je shvatio da je prevaren.

“Policijski službenici, Policijske uprave Banjaluka, juče su preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode lice inicijala E.B. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo prevara”, navode iz Policisjke uprave Banjaluka.

Naime, kako navode E.B. se sumnjiči da se u vremenskom periodu od novembra 2021. godine do 25.01.2022. godine, lažno predstavilo oštećenom licu kao Goran Marinković, radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci, sa kojim je sačinio izjavu da će mu u roku od tri dana uplatiti novac u iznosu od 300.000 evra, na ime potraživanja koje oštećeni ima prema drugom pravnom licu a oštećeni mu je dao 60.000KM.

“Od lica E.B. oduzeta je određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšenjem ovog krivičnog djela.U toku je kriminalistička obrada lica”, navode iz policije.

Uhapšeni policajci u akciji “Presretač”

Stanivuković: Sa računa grada skinuto dva miliona KM, to je kriminal!