in

Zatekla sam decu sa puškama iznad glava: Strašna ispovest majke mališana iz Zvečana

Foto: Sputnik / Teodor Anastasijević

Marija Radosavljević, majka dvoje dece koju su juče u Žitkovcu kod Zvečana pretukli pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije, kaže da nijednoj majci ne bi poželela ono što je ona doživela.

Opisala je kako ju je policija sprečila da priđe ćerki i da su iznad devojčice stajala dvojica policajaca s puškama u rukama. Radosavljevićeva je navela da su decu pustili i da je, kada je došla kući, videla da je sin udaran na brojnim mestima, da ima mnogo podliva.

Vidno potresena, Marija Radosavljević je za Kosovo onlajn prepričala kako je zatekla pretučenu decu, kada su je pozvali da po njih dođe.

„Bila sam u gradu, pošto sam vodila najmlađeg sina na trening. Pozvao me je stariji sin i rekao da su ih zlostavljali i da mora neko da dođe po njih. Rekla sam da odmah dolazim, misleći da treba da donesem lične karte“, priča Marija u suzama.
Pokušala je, kaže, potom da se čuje sa sinom i ćerkom, ali se nisu javljali na telefon, pa je pomislila da su im policajci oduzeli uređaje.

„Uzela sam lične karte i otišla, a kada sam stigla na to mesto preda mnom je bilo blindirano vozilo, a kada sam skrenula pogled, moja ćerka je sedela uplakana na livadi, potpuno raščupana“, istakla je ona.
Radosavljević je kazala da je odmah potrčala ka ćerki, ali da ju je policija sprečila da joj priđe. Iznad devojčice stajala su dva policajca sa puškama u rukama.

„Pokušavala sam da je smirim, ali nikako u tome nisam uspevala. U jednom trenutku mi je rekla da ne može da se smiri kada su joj prebili brata. Okrećem se ka dole i pored blindiranog vozila stoji naš kvad, i sin čuči i drži ruke iznad glave“, prepričala je ona.

Radosavljević je kazala da je tražila vodu, što joj najpre policajci nisu hteli dati, ali su potom popustili, pa je polivala ćerku vodom kako bi se smirila.

„Sa jednim policajcem koji je znao srpski podigli smo je i stavili u kola. Posle toga se vraćam kod sina i videla da ima brojne podlive i masnice. Rekla sam mu nemoj da se plašiš, a on mi je uzvratio kako da se ne plašim“, ukazala je ona.
Pokazala je policajcima ličnu kartu, da je on dete. Kada su videli da je rođen 2007. godine uzeli su i njenu ličnu kartu.

„Pitala sam policajca koji je znao srpski zašto su tukli moju decu, da li oni imaju decu. Rekao mi je da poznaje moju ćerku, jer se često vozi kroz ovaj kraj. Na to sam pitala „pa kada je poznaješ zašto ste je tukli“, na šta je odgovorio da je imala kacigu pa nisu znali da je žensko“, objasnila je ona.

Radosavljevićeva je navela da su ih pustili i da je, kada je došla kući, videla da je sin udaran na brojnim mestima, da ima mnogo podliva.

Tada su joj deca prenela da je sin branio sestru kada su je vukli policajci i sestra brata kada su nasrnuli na njega.
Zbog toga su ih kasnije odvojili.
Na konstataciju da tzv. kosovska policija demantuje prebijanje dece, rekla je da ne zna šta oni tvrde, ali da zna da njena deca nisu spavala celu noć.

„Šta oni pričaju to me ne interesuje. Ako je neko čovek od njih reći će šta je bilo. Ja samo znam da nijedna majka ne treba da doživi bol koju sam ja juče. S obzirom na situaciju i sve što se dešava oko nas da moraš da gledaš decu kako čuče ispred policajaca. Ima svega 15 i 17 godina. Šta su moja deca kome uradila, nikome ništa. Ne razumem“, kazala je Marija, koja ne može da shvati šta se njenoj deci dogodilo.

Radnik iz BiH osumnjičen da je gazdi ukrao meso pa pobjegao tuđim autom

Nikola Jokić izazvao oduševljenje na trci konja u Somboru: Dobro došao kući, MVP!