in

Vulin: Vučić pukom srećom nije ubijen u Srebrenici, a gradi puteve prema BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom rasprave o tri međunarodna sporazuma u Skupštini Srbije, da je Aleksandar Vučić jedini slobodni lider na Balkanu.

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

“Vučić je jedini koji sme da kaže istinu i EU i međunarodnoj zajednici i svom narodu. Kada smo donosili Zakon o radu, u to vreme je bio nepopularan, a da nije tog zakona, čime bi vi danas gradili kovid bolnice i branili Srbiju od posledica migrantske krize? Čime biste povećavali plate policiji, vojsci, BIA?”, upitao je Vulin.

Vulin je kazao da je Vučić imao dalekovidost i hrabrost da kaže svom narodu ono što nije niko – da mora da se radi i da mora da se štedi.

“Dve vrlo nepopularne rečenice. Vučić je to rekao. I kad je narod video da to što govori misli i da se ponaša i živi kao što živi njegov narod dao mu je mnoge pobede na izborima”, rekao je Vulin.

Podsjetio je da su Aleksandra Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da nikada niko nije uputio ni riječ izvinjenja, a kamoli da je dostavio neko ime.

“Nikada nismo dobili ni diplomatsko, ni licemereno izvinjenje, a Vučić nikada nije dozvolio da se to reflektuje na odnose Srbije i BiH. Pukom srećom nije ubijen, a posle toga gradi autoputeve prema BiH. To je državnik. To je razlika između državnika i političara”, rekao je Vulin.

Srbija je, kaže Vulin, pokazala da može da izgradi bolnice, da se bori protiv korone i to zato što je, dodaje, imala čvrsto i jasno vođstvo.

“U trenucima krize se pokaže koliko je važno da imate političku stabilnost i jasno vođstvo. U Srbiji se mislilo i radilo iz jednog centra i zato smo bili uspešni u borbi protiv kovida. Važno je imati čoveka kome nacija veruje”, rekao je Vulin.

On je dodao da se Vučiću vjeruje, jer, kako kaže, znamo da nas neće slagati i prevariti.

“Sklonite Aleksandra Vučića iz politike i recite da li bismo se ovako borili protiv korone, sklonite ga iz politike i recite da li bismo izgradili bolnice ovakvom brzinom, da li bismo se borili uspešno protiv migrantske krize”, rekao je Vulin.

Porodica iz Hrvatske se izgubila na Kozari, spasila ih policija

Jokić natjerao Šeka da uči srpski