Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas bošnjačkom članu Predsjednišva BiH Šefiku Džaferoviću da izruči ratnog komandanta tzv. Armije BiH Nasera Orića Srbiji i da kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Vulin je rekao da Džaferović voli da suočava Srbiju sa onim što misli da je istina, ali nikada ne suoči sebe sa onim što je srpska istina, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

“Iskopane oči sudije (Slobodana) Ilića i više od 3.000 pobijenih Srba u Podrinju zaslužuju istinu, a zločinac Orić zaslužuje kaznu za zlo koje je počinio”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Džaferović voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe ostane istina, a istina je da Orić ima Interpolovu potjernicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao.

“I istina je da je Vučić bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da nijedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama. I istina je da su Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da za to do danas niko nije uputio ni izvinjenje, niti je bilo ko odgovarao”, izjavio je Vulin u Moskvi, gdje na poziv Rosteka obilazi vojno-tehnički forum “Armija 2021” i prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara na kojima već tradicionalno učestvuje Vojska Srbije.Izvor:
Share.