in

Vulin: Bolje ne ići u EU, ako su sankcije Rusiji ulaznica

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je bolje da Srbija ne ide u EU ako je ulaznica za to uvođenje sankcija Rusiji.

“Ako evropski put Srbije treba da ide preko učešća u antiruskoj histeriji, onda Srbija ne treba da korača takvom stranputicom. Ako je mržnja prema Rusiji dokaz ljubavi prema Evropi, onda mi Srbi moramo da se setimo da su mnogi svoju ljubav prema EU dokazivali i dokazuju mržnjom prema Srbima”, izjavio je Vulin povodom izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da je Srbiji vrijeme da se uskladi sa spoljnom politikom EU.

Vulin je istakao da je ozbiljno zabrinut i za Srbiju i za Evropu kada ih Hrvatska uči šta su evropske vrijednosti.

Ako su, dodao je Vulin, evropske vrijednosti dodjele ulica ustaškim zlikovcima, podizanje spomenika osuđenim teroristima, slavljenje zločina u “Oluji”, zabrana Srbima u Vukovaru da pišu ćirilicom, onda to nije Evropa kojoj bi Srbija željela da pripada.

On je naveo da, ako je hrvatsko shvatanje poštovanja međunarodnog prava priznavanje lažne države Kosovo, onda to nije međunarodno pravo koje bi Srbija mogla da poštuje, prenijeli su beogradski mediji.

“Ako je doprinos miru hrvatsko slanje dobrovoljaca u fašističke odrede u Ukrajini, onda je to rešenje koje su Hrvati već probali u Drugom svetskom ratu i ni tada im se nije pokazalo kao pametan potez”, istakao je Vulin.

Nije prihvaćen Dodikov veto na odluke Predsjedništva BiH kojima je preglasan

Vučić: Srbija planira kupovinu Rafala