in

Vučić: Uvođenje policajca u škole je najvažnija mjera

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Tragedije se u svakoj državi i društvu dešavaju, naše je da ih bude manje i da se djeca i nastavnici osećaju sigurnije, a uvođenje policajca u škole je najvažnija mjera, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će nastaviti sa sprovođenjem mjera protiv nasilja, i da je oduzeta velika količina oružja samo danas.

– Dovešćemo još veći broj policajaca, godinama nismo imali nijedno mafijaško ubistvo. Nastavićemo da gradimo i ulažemo u zemlju – rekao je Vučić za TV Hepi.

Vučić je rekao da će OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu biti obnovljena, u šta će biti uloženo 7.000.000 evra.

Komentarisao je i današnje proteste opozicije.

Istakao je da je zamolio da se ne organizuju protesti.

– Ne jer sam bio uplašen, već jer je to loše za zemlju. U političku praksu uvedeno je da se najbrutalnije zloupotrebljavaju osećanja ljudi. Očekivao sam u uvijenoj formi da organizatori ponude mere i ideje, na kraju se sve svelo na suvu politiku, o budućnosti naše djece nisu brinuli ni sekund. Samo su tražili gašenje TV Pink i Hepi i ostavke. Drago mi je što dio desničara nije učestvovao u današnjoj sramoti, jer je to dobro za zemlju, da ne moraju svi da budu ogoljeni lešinari kao oni koji su danas organizovali skup – kaže Vučić.

Istakao je da će “raditi i uraditi sve što može” i donijeti mjere koje će da smanje rizik za djecu i stare.

Vučić ističe da se moraju naći rješenja koja će dda zaštite djecu na društvenim mrežama.

– Djeca prate društvene mreže, igraju čudne igrice i na Tik-toku i Jutjubu ima raznih čudnih stvari na društvenim mrežama. Moramo da nađemo rejšenje da zaštitimo decu. Nasilje donosi profit, ali moramo da pronađemo granice – izjavio je Vučić.

Četiri horoskopska znaka koja najviše “zvocaju”

Uhapšen Hasbula Magomedov (VIDEO)