in

Vučić: Ukazao sam na licemjerje u svetu po pitanju Ukrajine i KiM

Foto: Depositphotos

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Madridu tokom razgovora sa španskih zvaničnicima ukazao na brojne nelogičnosti i licemerja koje postoji u međunarodnoj politici kada je riječ o ukrajinskim oblastima, sa jedne strane, i KiM sa druge.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinarima da li su razgovarali o Ukrajini i da li je tokom razgovora u Španiji prenio stav o tim dvostrukim aršinima.

“Naravno da smo razgovarali o Ukrajini i ponovio sam naše jasne stavove o poštovanju međunarodnog javnog prava i granica međunarodno priznatih zemalja u skladu s politikom koju Srbija ima i ukazao na brojne nelogičnosti i licemerja koje postoji u međunarodnoj politici, ali to nije neka velika novost”, kazao je Vučić.

Dodao je da se dobro sjeća pozicije Srbije 1999. godine kada oni kojima su danas puna usta poštovanja međunarodnog prava i međunarodno priznatih granica nisu tako razmišljali kada je riječ o našoj zemlji.

Na pitanje da li smatra da je apsurdno to što je Priština na strani Ukrajine i to što je vlada u Prištini obojena ukrajinskom zastavom Vučić je rekao:

“Kada je reč o Albancima, tu nikada nikakvih principa, nije bilo i niti će ih biti”.

Dodao je da zato tu nema šta ni da komentariše.

U razgovoru sa španskim kraljem Felipeom VI, ali i španskim premijerom Pedrom Sančezom jasno je da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i da će nastaviti poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Srbije, rekao je, između ostalog, predsjednik Srbije.

Vučić je večeras ocijenio važnim posjete Monaku i Španiji i poručio da je za Srbiju važno da sačuva svoju poziciju, mir i stabilnost, kao i da je najvažnija poruka da Srbiji, kako je rekao, ne pada na pamet da bude dio nekih širih ratova.

“Jedino što nas interesuje je da sačuvamo mir i posebno ekonomsku stabilnost”, rekao je Vučić novinarima nakon susreta s najvišim španskim zvaničnicima – kraljem Filipom i premijerom Sančezom.

A što se tiče napada koje trpi od političkih protivnika, predsjednik je rekao da je navikao na udarce ispod pojasa.

“Dobro je da ja to mogu da trpim i da će to isto moći i neki drugi predsednik, samo da naša najbolja Srbija ne mora da trpi”, rekao je Vučić.

Đoković preko Kačanova do četvrtfinala Dubaija

Šarović je bio blizak sa Ždralom, čuvao ga čovjek koji je ubio 12 ljudi