in

Vučić: U Mladenovcu je bio teroristički napad

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na vanrednoj konferenciji da je u Mladenovcu izvršen teroristički napad.

Dodaje da je ovo napad na cijelu zemlju i u ime svih članova Vlade Srbije je izjavio saučešće porodicama noćas ubijenih.

“Drugi put u poslednjih 48 sati moramo da se obratimo, mada je svaka reč koju bismo želeli da izgovorimo teška, suvišna i nedovoljna.”, rekao je Vučić, piše Euronews.

Nove mjere u školama: 1.200 policajaca biće primljeno u narednih šest mjeseci

“Ne možemo da pronađemo razlog. A posle toga, kod svih roditelja širom Srbije, a mi u Srbiji imamo 505.247 učenika. Roditelji su i zabrinuti i uplašeni. Roditelji pošalju dete u školu, i odu na posao, i očekuju da dete bude sigurno u školi. I onda se pojavi psihopata, monstrum, i bez trunke kajanja ubije decu. Kako ćemo da umirimo roditelje? Nekoliko je novih mera. Do sada je policija imala obavezu da pred početak nastave i posle kraja obiđu školu i onda je napuste. Mi ćemo u narednih 6 meseci primiti novih 1.200 policajaca, i prebacićemo 1000 policajaca više da provode vreme u školu#, rekao je Vučić.

Vučić navodi da će se time podići sigurnost, a i da će se za 80 odsto smanjiti vršnjačko nasilje u školama, pišu Novosti.

“To je za sigurnost roditelja, a pre svega majki. Ne postoje majka i baka koje su spavale proteklih dana. U Beogradu postoji 330 škola, biće 330 policajaca u svakoj školi. Biće ih više naravno. To će nas koštati 25 miliona evra više, ali smo pronašli novac”, kaže on.

Uhapšen vehabija u Beogradu, planirao i pozivao na haos (FOTO)

Prva fotografija hapšenja ubice iz Mladenovca