in

Vučić: Sledeći put treba srušiti nepoznatu letelicu, pa onda da utvrdimo čija je /foto/

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Sledeći put treba da dejstvuje protivazdušna odbrana i obori letelicu, pa onda da utvrdimo čija je, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom nepoznate letelice koja je u subotu uočena iznad Valjeva.

Vučić je to rekao prilikom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

„Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put po tome će PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, između ostalog, razgovarati i o nabavci „rafala“.

„Svakako ćemo ići u nabavku. Ako ne budemo mogli da nabavimo ‘rafale’, nabavićemo nešto drugo. Moramo da vodimo računa o regionu. Kao vojno neutralna zemlja moramo da budemo jači, da bismo tu neutralnost mogli da sačuvamo“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da moramo dalje da jačamo PVO.

„Verujem da ćemo kupovati nove sisteme spolja. Od presudnog je značaja i moguće je da se odlučimo za kombinovani lovačko-bombarderski pristup“, kazao je Vučić.

Ovom prilikom predsednik Srbije je obavešten i da će 20. aprila na Pešteru imati prilike da prvi put vidi srpske dronove „komarac“ u dejstvu.

Upitan za nabavku naoružanja od Kine, Vučić je rekao da ova zemlja ima odlično naoružanje, ali da ga je teško uvesti.

„Vojska je garant opstanka Srbije“

Vučević je rekao da će Vojska Srbije imati maksimalnu podršku nove, kao što je imala i od prethodne vlade.

„Vojska je garant ostanka i opstanka Srbije”, istakao je Vučević.
On je napomenuo da je ovo verovatno poslednji veći događaj kojem prisustvuje kao ministar odbrane, budući da ga je predsednik Srbije u subotu imenovao za mandatara za sastav nove vlade.

Obilasku prisustvuju i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

Prisutni su i predsednik Skupštine Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovom prilikom biće predstavljeno više tipova letelica Ratnog vazduhoplovstva kao što su Casa 295, H 145, Mi 17, Lasta i G 4.

Haos na društvenim mrežama nakon snimka koji je objavio Tramp (VIDEO)

Dres Njemačke povučen iz prodaje, razlog šokantan