Po prvi put u životu obraćam se u ime srpskog naroda i svih građana Srbije i želim da vam se izvinem zbog strašne kampanje, koju je protiv vas, naših braća i sestra vodi jedan deo političke javnosti u Beogradu.

Ovako se građanima Republike Srpske obratio Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije na svom Instagram nalogu, nakon što je dio javnosti u Srbiji glasače iz Srpske označio kao krivce za izborne rezultate u Srbiji.

Vučić kaže da je u pitanju “jedan deo onih koji nikako ne mogu da se pomire sa bog zna kojim uzastopnim porazom i koji po svaku cenu žele da dođu na vlast pa makar i to učinili preko vaših leđa, makar vas okrivili za svoje poraze, iako im nizašta niste krivi”.

Znaju oni dobro, ističe Vučić, koliko je mali broj ljudi iz Republike Srpske glasao u skladu sa zakonima ove zemlje, Republike Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i baš onako kako su njihovi kontrolori na biračkim mjestima potvrdili, mirno i civilizovano i onako kako to priliči odgovornim i ozbiljnim ljudima.

“Hoću da vam se izvinim i kažem da većinska Srbija, da srpski narod voli Republiku Srpsku, uvek poštujući BiH. Mi volimo Republiku Srpsku, nikada se nećemo odreći svog naroda i uvek ćemo biti uz vas i nećemo se sklanjati od onih koji bi da nas sa vama posvađali”, poručio je Vučić u svom obraćanju, te dodao:

“Želim takođe da vam kažem da ne brinete. Mnogi spolja koji bi željeli da nametnu njihova rešenja kako bi dobili banana državu od Srbije neće proći sa svojim namerama U ime građana Srbije, u ime celog našeg naroda, vama ali i Srbiji želim da poručim – odbranićemo izbornu volju naroda i u to nema nikakve sumnje”.

https://www.instagram.com/reel/C1E_ldvMZ48/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==Izvor:
Share.