Na obilježavanju Dan sjećanja na stradale u NATO agresiji govorio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao na početku da je prije 23 godine krenuo brutalan, jeziv, užasan, zločinački i neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila.

“Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritoriju druge zemlje. Ta mala zemlja i njen veliki narod hteli su samo da budu svoj na svome, da čuvaju svoja ognjišta i ništa više. Ali neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, jakih, najjačih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost i aroganciju želeli da pokažu na jednom malom slobodarskom narodu – srpskom narodu. Nije im bilo dovoljno ono što su činili pre toga”, rekao je on.

Dodao je da su željeli da ubiju duh i dušu našeg naroda.

“Zamislite junake koji vas napadaju 19 na 1. Zamislite kakva je to hrabrost i junaštvo. Kad kažu da su branili svet i mir, pa što ne dobiste zeleno svetlo od UN, od sveta? Što ne legalizovaste svoju siledžijsku odluku?”, upitao je predsjednik.

On je podsjetio da “siledžijske NATO države nisu želele ni da legalizuju svoju zločinačku agresiju”.

“Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se izvinimo što ste nas tukli i što ste ubijali našu decu. Nećemo da klečimo i nećemo da molimo. Hoćemo da čuvamo sećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsednik Dodik kaže da ne može da oprosti, ali moramo da razgovaramo i da gledamo u budućnost, ali kako da zaboravimo?”, pitao je Vučić i naveo imena žrtava iz Kraljeva.Izvor:
Share.