in

Vučić: Nikoga 1999. nije interesovao teritorijalni integritet Srbije

Foto: Depositphotos

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je novinare da kada govore o teritorijalnom integritetu jedne zemlje uđu malo u, kako je rekao, cipele Srbije, te istakao da 1999. godine nikoga nije interesovao njen integritet.

“Uđite malo u naše cipele kad govorite i o teritorijalnom integritetu kada govorite o teritorijalnom integritetu BiH, Ukrajine i svih zemalja. .. Tako nije bilo govoreno 1999. godine o teritorijalnom integritetu Srbije. Tada nikog nije interesovao teritorijalni integritet Srbije ni to što je pogaženo međunarodno pravo”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa njemačkim ministrom odbrane Kristin Lambreht u Beogradu.

Vučić je danas poručio da će Srbija čuvati mir na zapadnom Balkanu i da u to mogu svi da budu sigurni.

Vučić je rekao da je u svojim javnim obraćanjima najmanje 6.000 puta govorio o teritorijalnom integritetu BiH i Republike Srpske, a da je bez obzira na to u najmanje 10.000 tekstova izašlo da to nije istina i da se samo čeka napad iz Srbije.

On je rekao da zna šta je politika sile i koliko je Srbija mala i da odlično zna kroz šta je zemlja prošla te stoga hoće da čuva mir i stabilnost.

“Odlično znamo na kome se putu nalazimo. Samo vas molim za malo poštovanja prema ovoj zemlji u kojoj je 82 dece ubijeno tokom agresije 1999. godine . I naša deca su nama važna i vredna. Samo vas to molim da imate u vidu” rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, upravo stoga Srbija i ima rezerve prema sankcijama (Rusiji) jer je bila pod sankcijama.

Čvrsta obećanja 14 zemalja za povlačenje priznanja Kosova

Da li je odzvonilo FOTOGRAFISANJU LISTIĆA: Bugarski voz na slijepom kolosijeku