in

Vučić: Kurti kao “Paja Patak”

Foto: Depositphotos

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Aljbin Kurti “kao Paja Patak” svaki dan ponavlja kako će podnijeti tužbu protiv Srbije za navodni genocid, te mu poručio da prestane da prijeti već da to i učini.

“Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači – on će nama da preti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spreči, a da mi priznamo Kosovo… Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne”, poručio je Vučić.

On je naveo da to pokazuje da je Priština suštinski protiv dijaloga i da su spremili i druge trikove da sebe predstave kao žrtvu u Briselu, što Srbija neće da radi.

Vučić je istakao da nije vrijeme za velike riječi, već za čvrst stav, jer Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost.

“Vreme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink” uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gdje se u utorak, 15. juna, nastavlja dijalog.

Twitter vKontakt Viber

Svjedočenja oficira 28. divizije tzv. Armije BiH o proboju iz Srebrenice u julu 1995. godine: U koloni prema Tuzli poginulo više od 4.000 ljudi

Oglasio se Nole o dječaku kojem je dao reket: Čak me je i savjetovao