in

Vučić: Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju?

Foto: Depositphotos

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, da sve što su uradili uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.

Vučić je, u izjavi medijima, kazao da u posljednjih godinu i po svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

“Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom radu”, upitao je on.

Vučić je kazao da skupština Crne Gore, sve što je uradila, uradila je protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

“Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu reč nismo upitili. Daleko im lepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsednik Srbije u kojoj živi najveći broj Srba”, rekao je Vučić.

Kazao je da je neko imao namjeru da ih žigoše, sve govoreći da to ne želi da uradi, da se radi o pojedincima, iako nisu naveli njihova imena.

“Namerno ste želeli da stigmu ostavite celom narodu”, naglasio je on.

Vučić je kazao da zna druge stvari koje im smetaju.

“Kada sam postao predsednik Vlade Srbije odnos u apsolutnim brojevima BDP-a bio je 7,5 prema 1, danas je više od 13:1, na kraju godine biće 14:1. Razumem svu nervozu kod bivših, sadašnjih vlastodržaca, jer rezultati su ti koji govore sve”, nagalsio je on.

Vučić je rekao da im želi da se što prije vrate na put bolje ekonomije, a da je Srbija spremna da razgovara.

“Samo nemojte da pričate mnogo o prijateljstvu i bratstvu. Sve smo razumeli. Ne pada nam na pamet, niti nam bilo šta treba od vas, koji ste na takav način, da niko ništa nije tražio, sem poneko u nekoj ambasadi, da uradite Srbiji, a da o tome nikoga ni ne obavestite, ne pokušate da kažete da je reč o pojedincima, pa bi rekli gde su oni u opštem aktu”, objasnio je on.

Vučić je kazao neka nastave svoj posao, a što se Srbije tiče ona će nastaviti svoj, da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

“Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koij svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine. Sit sam tih besmislenih izvinjenja i pravdanja koje su predstavnici srpske države činili svaki put kao tobož dobre volje, prema onima koji nisu imali tu dobru volju. Napadajte Sbriju, mešajte se u naše unutrašnje stvari, sve činite, mi ćemo da ćutimo i radimo. A na kraju verujem da će biti onih koji žele suštinsko bliske odnose i sa tim ljudima ćemo raditi više”, poručio je on.

Ukazao je da u Srbiji postoje ljudi koji žele da se dodvore ambasadorima, ali oni idu dosežu samo do nivoa drugog sekretara, te dodao da postoje i Crnogorci po nacionalnosti koji iz razumljivih razloga se pridružuju optužbama na račun srpskog naroda poput Borovića i drugih.

Pronađene vrijedne slike u smeću na parkingu

Novak Đoković prodao stan u Majami Biču za 6 miliona dolara