in

Vučić: Drznu li se Albanci, Srbija će pobediti! NEMA PREDAJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima danas iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Predsednik govori o gorućim pitanjima za državu, pre svega na severu Kosmeta.

– Priština je poslala jedinice sa 21 tonom goriva na Jarinje i Brnjak da zaustave sve sa srpskim ličnim kartama! Sve kreće večeras u ponoć – rekao je predsednik dodavši da Priština želi da iskoristi trenutnu situaciju u svetu i da privuče žaljenje pričom o velikom i malom Putinu u kojoj bi Aljbin Kurti sebe predstavio kao Zelenskog.

Predsednik je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad i da je mnogo ozbiljnije.

Da zamolim Srbe da ne nasedaju, a Albance da se urazume, ali drznu li se…

Predsednik je rekao da je razgovarao sa Srbima koji žive dole i koji više nemaju strpljenja.

– Da zamolim Srbe da ne nasedaju na provokacije, a Albance da se urazume – rekao je predsednik uz, kako je naglasio, veliku molbu onima koji su priznali nezavisnost tzv. Kosova da malo više računa povedu o međunarodnom pravu i da ne dozvole svom pulenu da izazove rat.

– Kumim i molim Albance da sačuvamo mir. Kumim ih da sačuvamo mir, ali predaje nema! Drznu li se Albanci, Srbija će pobediti, samo to imam da kažem, rekao je predsednik naglasivši da samo traži da se poštuje ono što je potpisano a ne ono što se nekom sviđa ili ne. Dodao je i jasnu poruku da novog pogroma neće biti, da se tako nešto neće ponoviti.

Kad je reč o ličnim kartama, predsednik je rekao da je caka u takozvanoj tački 3 koji su svojevremeno potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri a zatim je prešao na odluku Prištine da ukine KS tablice (Unmika) i da pređe na tzv. RKS tablice što je suprotno svemu što je potpisano i što je direktno kršenje dokumenta – tačke 6 i 7, koje je potpisao Marko Đurić.

Predsednik je rekao i da je prošlo tačno 3.390 dana otkad nije formirana Zajednica srpskih opština.

Srbi pohapšeni samo što su nosili ovu majicu

Predsednik je podsetio na najnoviji noćašnji skandal u kojem su srpski momci pohapšeni samo zato što su nosili ovu majicu na kojoj je pisalo “nema predaje”.

Vučić je potom podsetio na hapšenje mladića za Vidovdan, zatim Labana iz Vojvodine kom su našli srpsku zastavu, zatim kazne od po 400 evra za Čačane koji su imali majicu s natpisom nema predaje…

Predsednik je medijima rekao da je načinjen dokument o svih 206 napada na Srbe koji su kompetno dokumentovani – od srpskih vrtića i škola, porodilišta pa sve do svetinja koje su poharane, pokraden novac i srpske svetinje.

Predsednik je potom nabrojao na desetine srpskih crkava, manastira i svetinja koje su se našle na udaru Albanaca.

Priveđenja kod Zubinog Potoka zbog majica s natpisom ‘Nema predaje’

Mediji: Princ Čarls primio milion funti od porodice Osame bin Ladena