in

Vučić čestitao Milatoviću: Zajedno ćemo raditi na jačanju partnerstva Srbije i Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas inauguraciji novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Vučić je čestitao Milatoviću na položenoj zakletvi za predsjednika Crne Gore.

„Srbija je, kao i uvek do sada, posvećena jačanju političkog dijaloga i sveobuhvatne saradnje sa Crnom Gorom na dobrobit svih naših građana i celog regiona. Predsedniku Jakovu Milatoviću poželeo sam da sa mnogo truda i energije, za koju znam da će mu biti potrebna, obavlja ovu časnu i odgovornu dužnost, uveren da ćemo zajedno raditi na jačanju partnerstva i dobrih odnosa Srbije i Crne Gore“, piše na zvaničnom Instagram* nalogu predsednika Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon inauguracije predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, naveo je da je dolaskom želio da pokaže poštovanje države Srbije prema narodu i građanima Crne Gore.

„Crna Gora će u Srbiji uvijek imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera“, rekao je on novinarima ispred Skupštine Crne Gore, nakon inauguracije predsjednika Jakova Milatovića.

Vučić je rekao da je nekoliko puta razgovarao sa Milatovićem, a posljednji put nakon predsjedničkih izbora.

Na pitanje kako je razumio govor Milatovića, Vučić kaže da ga je pažljivo slušao.

„I to što sam razumio sačuvaću za sebe i politiku Srbije u narednom periodu. Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredjeljena svojoj politici članstva u NATO-u- Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije i želimo ljubomorno da sačuvamo našu vojnu neutralnost, želimo da sami brinemo o svom nebu i o svojoj zemlji.
Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko nekih događaja u svijetu, ali to ne mijenja i ne smije da promijeni naš izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori. Mi poštujemo, to je izbor građana Crne Gore“, poručio je Vučić.
Odgovarajući na pitanje kada će Milatović doći u Beograd, Vučić je rekao da pretpostavlja da će novi predsjednik Crne Gore prvo posjetiti Brisel, ali „je uvijek dobrodošao u Beograd“.

Vučić se ranije danas u Podgorici sastao sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, liderima NSD i DNP-a.

Policajac upropastio tajnu akciju: Komšiji rekao da ga prati SIPA

Uhapšen poznati ginekolog: Krenuo mercedesom na policajca