in

Vučić: Ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori što misli, nije

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, upitan da komentariše krivičnu prijavu podnesenu protiv srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za navodno negiranje genocida, rekao je da ne može da se miješa u rad institucija BiH.

“Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije”, rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.

Srbija je spremna da sa svima, pa i sa BiH, razgova o svakom obliku saradnje, protoku ljudi, robe i usluga, rekao je Vučić, ali je dodao da ne želi da učestvuje u kampanji Bakira Izetbegovića.

“Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju”, rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje Tanjuga kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

Predsjednik je istakao da nije primijetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

“Naprotiv iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor”, rekao je Vučić i dodao:

“A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši.

Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida… Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova”.

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u Srbiju.

“Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gde su većina, ali i tamo gde nisu kao u Prijepolju…”, rekao je Vučić.

MUP RS: Namjerno udarao u radar na putu pa uhapšen

Stevandić: Svaki stanovnik Srpske je ugrožen od Tužilaštva BiH