in

Vijesti objavile prepisku vođe kavčana i policajca Milovića o „rušenju Vučića“ spominjali i Draška Stanivukovića

Foto: Depositphotos

Vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije od 10 januara 2021, koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali o tome da dolazak Bajdena na vlast odgovara svima, osim Srbiji i velikosrpskoj politici. Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača, navode Vijesti.

„Samo mi možemo obaliti Vučića“, poručuje Radoje Zvicer sada odbjeglom policajcu Ljubu Miloviću dok pričaju o međunarodnoj politici, pišu Vijesti.

Vođa kavačkog kriminalnog klana i njegov saradnik o tome diskutuju na kriptovanoj telefonskoj aplikaciji 10. januara 2021. godine, a povod im je dolazak Džoa Bajdena na čelo Sjedinjenih Američkih Država.

Bajden je upravo u tom periodu pobedio Donalda Trampa na tamošnjim predsedničkim izborima. Sagovornici su, piše na Skaju, saglasni da njegov izbor za predsednika Amerike odgovara svima, osim Srbiji i velikosrpskoj politici.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama“…

Kako je tekla prepiska

„Reko sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40 hiljada počne skandirati… Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači“, šalje Zvicer.

U redovima kavačkog klana, kako će kasnije registrovati i istražitelji iz Crne Gore i Srbije, bili su između ostalih i Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su godinama rukovodili dobrim delom navijača beogradskog Partizana.

Milović: Tu treba mudro odigrati u narednom periodu.

Zvicer: Bajden ti odgovara svakoj državi bez srb (Srbija).

Milović: Srbiji, Republici Srpskoj i velikosrpskoj politici.

Zvicer: Ja sam im rek’o da dobro izmere, što god odluče, prihvatam… Onoga Stanivukovića drže Englezi…

Milović: Mislim da će pokušat’ Stefanovića da oslabi Vučić svim silama. Sve mu smenjuje. A Stanivuković je prikriveni velikosrbin, veći je nacionalista od Dodika. Ja sam ga pratio i voleo dok nijesam čuo njegove izjave vezano za litije, Crnu Goru, Srebrenicu, Dejtonski sporazum, Kosovo…

Zvicer: Jeste, ne krije on to, u svaki razgovor pominje strica koji je poginuo.

Milović: Sve veliko srbska teška politika, tako ne mogu napred. Srbi sa ovakvom politikom odu 3 god (godine) naprijed, pa 10 u nazad.

Zvicer: Menjaće to stranci, pošto su ova naša gamad poltronska spremna na sve. Samo da ove skinemo u CG pa što god.

Predsednik Vlade Crne Gore u tom periodu bio je Zdravko Krivokapić, čija je vlada formirana oko mesec dana pre toga, odnosno 4. decembra 2020. godine. DPS je na izborima u avgustu te godine izgubio nakon tridesetogodišnje vladavine.

Milović: Čim ojačaju malo ekonomski, odma’ počinju da zavlače nos u region. Niko ne valja sem oni… Šuplji su ovi dobro. Valjda se narod osvijesti…

Zvicer: Ma kakav narod, pa puno je više Srba vazda bilo, nego nisu smeli glasati i isticati… Milu su kola niz brdo i nema ko će ih zaustaviti. Hapšenje Brana je jaki momenat za glasače i sve…

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović uhapšen je u Budvi 6. januara 2021. godine, nakon što je pronađeno oružje u automobilu u kom se nalazio. Uz njega, tada je slobode lišeno i još nekoliko osoba iz Mućunovićevog obezbeđenja. Prema podacima Agencije za nacionalnu bezbednost, Mićunović je na čelu jedne od kriminalnih ekipa u Crnoj Gori. On je više puta to demantovao.

Protiv Zvicera i Milovića vode se brojni krivični postupci u Crnoj Gori, ali i okruženju.

Pogledajte razmjere ogromnog odrona u kamenolomu kod Mostara (FOTO, VIDEO)

UMRO BRAT UBICE DANKE ILIĆ U POLICIJI! Priveden zbog sumnje da mu je pomogao da se reši tela devojčice